Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Rovankorpi esittäytyy

Rovankorpi sijaitsee kauniissa maisemissa Järvi-Suomessa, virtuaalisella Harhakankaan alueella. Suuren tontin keskeltä löytyy tallipiha, joka sisältää kolme tallia, tarhat, laitumet, kentän ja maneesin.

    

Rovankorpi on perintötila ja rakennettu jo vuonna 1982, mutta sitä on kunnostettu ja "nykyaikaistettu" välissä. Karsinat ja tarhat ovat lisääntyneet huomattavasti vanhojen aikojen jälkeen. 

 Talleista löytyy oleskelutilat ratsastajille ja hoitajille, sekä tottakai ne 25 karsinaa joissa kauramoottorimme asuskelevat. Satulahuone sisältää myös 25 suitsi- ja satulatelinettä, sekä kaappia. 

Tallin  takaa  löytyy suuri, valaistu hiekkakenttä jossa mahtuu ratsastamaan reilusti yli kymmenen ratsastajaa kerrallaan. Kentän kulmissa on kavalettipaloja, puomeja sekä estetolppia ja kouluaidat.

Maneesi on iso, valaistu  ja siellä on  ilmastointi ja lämmitys. Maneesissa pyrimme kuitenkin ratsastamaan vain silloin kun kenttä ei ole ratsastuskunnossa. Maneesin jokaiselta sivulla näkyy       peilit, joista voi tarkistaa vaikkapa oman istuntansa. Maneesi sisältää saman kaluston kuin kenttäkin, eli  esteet, kouluaidat yms. Maneesin pohja on kumimurske-hiekka-sekoitetta.

 

Päätalli on rakennettu 1982, eli ei mikään uusi, mutta silti toimiva. Päätallissa on 15 hyvin valaistua ja suurta karsinaa. Karsinoita on monenkokoisia, hevosille ja poneille. Kaikissa karsinoissamme on liukuovet tilan säästämiseksi, vaikka käytävät ovatkin kohtuu leveitä. Päätalli sisältää myös oleskelutilat, satulahuoneen, rehuvaraston, WCn, sekä pesu- ja hoitopaikat ja minikeittiön, jossa voi nälän yllättäessä laittaa jotain pientä purtavaa. Ruuat on kuitenkin tuotava itse. Satulahuoneessa on 15 kaappia ja satula-, sekä suitsitelinettä. Rehuvarasttossa säilytetään kaikkien hevosten ruuat ja heinät. Sen löydät aivan tallin toisesta päästä. Oleskelutilassa, jota yleisesti kutsutaan vintiksi, sijaitsee päätallin yläkerrassa. Siellä ovat kaikkien hoitajien, tallityöntekijöiden ja omistajien kaapit. Siellä on myös lukemista, sohva ja tilat, joissa nukkua. 

Sivutalli taas on rakennettu vasta 2010. Sivutalli sisältää 10 karsinaa, joista kolme on varsomiskarsinoita. Sivutallissakin on satulahuone, rehuvarasto ja WC. Myös pesu- ja hoitopaikat löytyvät. Sivutalli on pienempi kuin päätalli, mutta yhtä kodikas.

Rovankorven ympärillä on vähän kaikenlaisia maastoja tuntureista, peltoihin ja metsäautoteistä, hevosille tarkoitettuihin ratsastusreitteihin. Tallinpihasta lähtee kunnostettu ratsureitti -jota kutsumme Suopoluksi-, joka kiertää koko Aapanevan. Kilometrejä kertyy tällä reitillä jo reilusti yli 100km ja jos sen aikoo kiertää kokonaan on edessä useamman päivän vaellus. Pitkä ratsastusmatka on kuitenkin kaiken vaivan arvoinen, sillä maisemat ovat henkeä salpaavia. Ja vielä kaksi kertaa kauniimpia hevosen korvien välistä katsottuna. Suopolun varrelta lähtee useampia lyhyempiä reittejä ja pieniä metsäpolkuja. Maastoesterata sijaitsee n. kilometrin tallista etelään. Suurimmat lähialueiden maastoreitit on merkitty lähialueiden karttaan.

 

    

 

VIRTUAALITALLI // VIRTUAALIHEVONEN

©2019 Rovankorpi - suntuubi.com